Sinds 1958

In het jaar 1958 startte het echtpaar Sjaak Tebben en Mia van Aerts een zuivelhandel annex kruidenierswinkel aan het Lambertusplein in Blerick. Zij noemden hun bedrijf Kaashandel Tebben. In die tijd verkochten zij hun kaasproducten ook op markten en daarnaast bezorgden zij hun kaas en andere zuivel huis-aan-huis.

Kaashandel moderniseert

In het begin bracht TEBBEN de handel met de auto en aanhanger rond. Ook de weekmarkten in Blerick, Venlo, Maasbracht, Echt, Vaals, Horst en Vlodrop bezocht de kaashandel op deze manier. Door het groeiende succes kon TEBBEN de auto met aanhanger inruilen voor een hypermoderne verkoopwagen. Tot op de dag van vandaag is de slogan ‘Op alle markten is het raak met kaas van Sjaak’ een vast onderdeel in het straatbeeld.

Vraag naar TEBBEN-kaas groeit

De kaashandel was succesvol en groeide snel, de winkel werd te klein en TEBBEN moest op zoek naar een nieuwe locatie. Sjaak en Mia Tebben gaven in 1983 opdracht tot het bouwen van een heel nieuw bedrijfspand aan de van Boerlostraat in Blerick. Hier was ruimte voor een magazijn, productiehal, kantoor en showroom. Maar door de toenemende vraag naar kwaliteitsproducten was ook dit pand al snel te klein. In 1994 is het huidige bedrijfspand in gebruik genomen. TEBBEN zal ook in de toekomst blijven kiezen voor kwaliteitsproducten en het assortiment en de inkoop worden hierop aangepast.

Veredelen van kaas wordt specialiteit

Vanaf 1985 specialiseerde TEBBEN zich in het veredelen van kaas en kaasproducten. Het raspen, schaven en dicen van verschillende soorten kaas kreeg hier professionele vorm. Sinds januari 2014 produceert TEBBEN op authentieke Italiaans wijze haar eigen dagverse buffelmozzarella.

 

Top