Buffelmozzarella

Medio 2013 ontstond het idee om in Venlo op ambachtelijke wijze buffelmozzarella te produceren. TEBBEN levert uitsluitend producten van hoge kwaliteit en daarvoor zijn de juiste machines nodig. Wij lieten daarom originele Italiaanse machines installeren en na maanden van testen, zijn we begin januari 2014 gaan proefdraaien. Het maken van ambachtelijke buffelmozzarella lijkt in eerste instantie gemakkelijk, maar blijkt een bijzonder ingewikkeld proces te zijn. Vakmanschap en hulp van derde was nodig om dit proces tot een succes te kunnen maken.

Mozzarella met tomaten en knoflook

Hulp bij de productie

De gebroeders Roefs maken al meer dan 10 jaar mozzarella, in Italië leerden zij hoe de echte authentieke buffelmozzarella geproduceerd moet worden. Zij wilden TEBBEN graag helpen met de productie van de nieuwe regionale buffelmozzarella. Zo was DiBufa buffelmozzarella geboren.

Buffelmozzarella volledig uit eigen regio, DiBufa

Nu produceren wij dagelijks en op authentieke Italiaanse wijze onze eigen buffelmozzarella. Onze mozzarella bevat 100% buffelmelk. De buffelmelk waarmee TEBBEN werkt komt uit de regio Venlo, waardoor het een echt streekproduct is. Wij brengen dit op de markt onder de naam DiBufa buffelmozzarella. DiBufa is een geregistreerd handelsmerk.

Buffelmozzarella in verschillende maten

De hagelwitte buffelmozzarella van TEBBEN is te verkrijgen in:
• Piccolini van 5 gram
• Bocconcini van 10 gram
• Bulba van 125 gram
• Grandini van 250 gram.

Buffelmozzarella PiccolinoBuffelmozzarella BocconciniBuffelmozzarella Bulba

 DiBufa Buffelmozzarella is lekker en gezond

Mozzarella van buffelmelk is veel lekkerder en romiger dan de variant van koemelk. Buffelmozzarella van hoge kwaliteit herkent men aan het feit dat deze is te pellen als een ui. Het dunne buitenste laagje dat net iets harder is dan de rest van het bolletje verse kaas. Ook het melkvocht loopt uit de bol wanneer je hem openbreekt, dit heet het zogenaamde bloeden van de mozzarella. Deze eigenschappen ziet u terug in DiBufa buffelmozzarella van TEBBEN.

Gezonde buffelmozzarella

Buffelmozzarella is een gezonde kaas. De samenstelling van buffelmelk is anders dan van gewone koemelk. Waterbuffelmelk bevat meer onverzadigd vet en eiwit dan gewone koemelk. Daarnaast bevat buffelmelk in tegenstelling tot koemelk echte vitamine A en veel meer calcium en mineralen. 99% van de mensen met een koemelkallergie verdragen wel producten van buffelmelk.

fld-food-dairy-EU-1113.indd

DiBufa een culinaire delicatesse

DiBufa buffelmozzarella is vol, romig en luchtig. De buffelmozzarella wordt op ambachtelijke, oorspronkelijke wijze bereid, volgens hedendaagse normen. DiBufa is een natuurlijk product en bevat geen kleur- en smaakstoffen. TEBBEN DiBufa buffelmozzarella is hierom met recht een culinaire delicatesse.

Top